Taft - elegantní materiál

Hledáte látku, která se bude dobře hodit na ušití outfitu na elegantní večírek? Jednou z možností, která stojí za zvážení, je taft. Tato látka je spojena s nadčasovým glamour stylem, na postavě vypadá krásně a zároveň je odolná. Pokud sníte o krásných plesových, večerních nebo společenských šatech, použijte k šití taft.

 

Taft je charakteristický svou strukturou. Je poměrně tuhý, extrémně odolný a účinný. Díky tomu jej můžete fantazijně přehodit přes postavu a vytvořit tak jedinečné outfity. Zároveň je to také látka, kterou lze pořídit za opravdu atraktivní cenu. Podívejte se na možnosti, které taft může nabídnout.

Pár slov o taftu,

Taft je hustý, a proto také poměrně tuhý materiál s plátnovou vazbou. Nenechte se však zmást tímto zobecněným popisem, protože taft je mimořádně ušlechtilá látka. Přesněji řečeno, vysoce kvalitní taft může být vyroben z přírodního hedvábí, které mu dodává nezaměnitelný lesk. V dnešní době samozřejmě není těžké sehnat mnohem levnější náhražky, které jsou vyrobeny ze syntetických vláken, jako je polyester, nylon nebo viskóza – které však stejně jako hedvábí zajistí lepší prodyšnost.

 

Mnoho lidí si taft jako materiál spojuje se specifickým způsobem nošení – je to látka, která šustí při každém pohybu. Je to proto, že je tuhý. To znamená, že se nedeformuje. Taft působí dojmem, že je dobře naškrobený, což má tendenci držet tvar.

Taft – materiál s všestrannými možnostmi

Ušlechtilý materiál, jako je taft, lze použít mnoha způsoby. Na jednu stranu se skvěle hodí jako základ pro vytváření večerních outfitů, ale dobře poslouží i k šití halenky nebo dokonce bytových doplňků. Slovo "taft" pochází z perštiny a znamená "kroucená vazba", což odkazuje na způsob tkaní. 

Společenské taláry

Taft se tradičně používal především k šití každodenních oděvů (zejména v 18. a 19. století), ale také plesových šatů, svatebních šatů a korzetů. Proto je taft považován za elegantní a luxusní látku, nejčastěji používanou k šití svatebních, koktejlových a večerních šatů. 

 

Nezapomeňte se podívat na široký výběr taftů, které jsou k dispozici v našem velkoobchodě!

Večerní oblečení

Můžeme z něj ušít i silvestrovské outfity a karnevalové šaty. Taft nabízí velmi širokou škálu možností, pokud jde o výběr barvy nebo povrchové úpravy. Díky tomu můžete vytvářet originální kostýmy a prvky inspirované danou dobou.

Elegantní oblečení pro významné příležitosti

Po taftu můžete sáhnout i při plánování šití elegantních halenek, sukní, kostýmů nebo dámských obleků. V současné době to není nejoblíbenější volba, ale za nějakou dobu se taft může vrátit do přízně, protože byl v této roli velmi populární v devadesátých letech a na počátku roku 2000. 

Domácí doplňky

Nevyplatí se omezovat se pouze na večerní oblečení. Taftový materiál se díky svým mnoha výhodám dobře uplatní i jako dekorace ve vaší domácnosti. Je užitečný při dekoraci interiérů, např. pro vytváření záclon, a v minulosti se dokonce používal jako materiál pro tapety a nástěnné dekorace.

Taft – látka mnoha tváří

A co je pro své milovníky nejdůležitější, taft se v pohybu krásně třpytí. V závislosti na světle dopadajícím na látku, zejména pokud jsou osnova a taftový útek v různých barvách, se látka bude třpytit v obou těchto barvách. Díky tomu se oděv mění a každý záhyb na látce se zdá mít další hloubku, což vytváří jedinečný efekt – zvláště žádoucí, když chceme vypadat dokonale. 

Taft můžete získat s jasnější strukturou nebo texturou, kterou můžete cítit pod prsty. Nejoblíbenější variantou je mačkaný taft (známý také jako mačkaný nebo vlnitý taft), reliéfní nebo vyšívaný. Nejběžnějším vzorem jsou květiny, i když mezi látkami dostupnými k prodeji najdete také taft s potiskem nebo zdobený vyhořením. 

Související produkty

Komentáře ()

Nakládka...