Obložení - jak si vybrat?

Podšívka je prvkem dokončování různých kusů oblečení. Přidává se do kabátů, bund, ale také do sukní, šatů, večerních outfitů a kabelek. Jeho úkolem je maskovat a chránit švy, ale také usnadnit oblékání daného předmětu a podporovat jeho strukturu. 

 

Víte, čím by se měl vyznačovat dobrý podšívkový materiál? Kvalita je podle nás klíčová. Bez ohledu na to, zda jsou podšívky viskózové, hedvábné nebo bavlněné – měly by být odolné. Nabízíme široký výběr pečlivě vybraných látek, které jsou perfektní jako podšívka. S naší pomocí bude jejich výběr jednodušší.

Jaká podšívková látka bude fungovat nejlépe?

Jak se říká, ďábel se skrývá v detailech. Materiál podšívky proto vyžaduje pozornost i z vaší strany. Ušlechtilý krejčovský styl je spojen s udržováním kvality nejen na vnější straně oděvu, ale také na jeho vnitřní vrstvě. Kromě toho je dobře zvolená a vyrobená podšívka také důležitým prvkem struktury, který pomůže rozšířit funkčnost předmětu. 

 

Jaká podšívková látka bude tou nejlepší volbou? Hodně záleží na tom, na čem právě pracujete. 

 

Polyesterová podšívka

Je to nejlevnější varianta a její výhodou je vysoká odolnost. Je však třeba mít na paměti, že pokud šijeme z vlny a použijeme polyesterovou podšívku, vlastnosti vlny nebudou plně využity. Díky polyesterové vrstvě se snižuje propustnost materiálu a vlna se nemusí zahřívat tak, jak by měla. Totéž může platit i pro jiné látky a pleteniny. 

 

Polyester je často volen jako podšívka pro sukně, kabáty, bundy a kabelky – právě kvůli své odolnosti. Podívejte se na možnosti polyesterových podšívek, které jsou k dispozici v naší nabídce

 

Viskózová podšívka

Je vyroben z celulózových vláken, díky čemuž má výhody přírodních tkanin, pro které ho milujeme! Viskózová podšívka je prodyšná, neelektrizuje a je měkká na dotek. Skvěle se proto hodí k oblekům, oblekům i elegantnímu oblečení pro zvláštní příležitosti. Atraktivnější viskózové látky najdete zde.

 

Viskózové podšívky, ale také hedvábné a bavlněné podšívky (vyrobené z přírodních vláken) poskytují dokonalé zakončení výtvoru a zaručují tak vizuálně rafinovaný efekt. Podívejte se na naše hedvábné podšívky. U letních šatů a sukní lze batist použít i jako podšívku.

Lesklá tkanina na podšívky – jak si vybrat?

K čemu vlastně podšívku potřebujete? Dobře zvolený materiál pro obložení je zodpovědný za:

snadné oblékání,

jak oblečení sedí na postavě, 

dodatečná ochrana hlavní tkaniny, 

posílení a prodloužení životnosti hlavní tkaniny,

pohodlí při nošení, a tedy pro regulaci teploty a absorpci vlhkosti.

 

Nejlepším řešením proto bude zvolit materiál, který je šetrný k našemu tělu, tedy dobře reguluje teplotu a absorbuje vlhkost. Je také důležité správně sladit dvě vrstvy materiálu, což dává hotovému prvku optimální pružnost, trvanlivost a dobrý vzhled. To znamená, že se nevyplatí šetřit na podšívce.

Materiál podšívky – ozdobná úprava oděvu

Mohou být podšívkové látky vzorované? Naprosto! Svému oblečení tak dodáte individuální charakter a ukážete světu, že si s módou umíte hrát. Můžete také vsadit na blesk nebo originální barvu. Tento typ podšívky je hladký, efektní a šik. Díky saténové vazbě zaujme svým intenzivním leskem a jemností

 

Bez ohledu na to, jak lesklý bude materiál podšívky, sáhněte po kluzkých látkách, které mají dobré složení. Upravte tloušťku látky podle toho, k čemu potřebujete podšívku oblečení – kabáty a bundy vyžadují odolnější podšívku než lehké šaty na léto a jaro. 

V našem velkoobchodě doporučujeme hedvábné a bavlněné podšívky, ale stejně bezpečnou volbou budou i viskózové podšívky. V Izpol si můžete objednat velkoobchodní obložení i materiál v množství potřebném pro soukromou osobu. Důvěřujte našim zkušenostem a vybírejte si látky pro podšívky, které se vyznačují vysokou kvalitou a odolností nezbytnou ve vnitřní vrstvě oblečení.

Související produkty

Komentáře ()

Nakládka...