Smyčková pletenina

Smyčkový úplet – co to je a jak se vyrábí

Pravděpodobně mnoho lidí se diví, jak se vyrábí smyčková pletenina. Jeho vazba není nic jiného než stehy jedné nitě spojené dohromady uspořádané do řad a sloupců. Tímto způsobem vzniká materiál, který je na jedné straně hladký a příjemný a na druhé straně zakončený jemnými smyčkami. Odtud název smyčková pletenina.

Pletenina je vyrobena z bavlněných přízí, a proto je tak měkká a příjemná na dotek. Není neobvyklé, že smyčkové pleteniny jsou obohaceny o elastan nebo jiná syntetická vlákna, díky čemuž jsou pružnější, ale také odolnější, což zase poskytuje lepší odolnost samotnému oblečení.

Smyčkový úplet je velmi prodyšný, což z něj činí extrémně univerzální materiál. Skvěle se hodí k letnímu oblečení i k chladnějším dnům, protože dokonale zahřeje tělo.

Aplikace smyčkové pleteniny

Z mikiny lze vyrobit mnoho prvků každodenního oblečení. Materiál perfektně šije, a proto je ideální pro lidi, kteří se šitím začínají své dobrodružství.

Smyčkové úplety, zejména ty s elastanem, lze použít k šití domácího oblečení, které bude nejen pohodlné, ale také stylové. To je důležité zejména nyní, kdy mnozí z nás tráví většinu času doma prací na dálku a chtějí se cítit pohodlně, ale nenosit například nepohodlné džíny.

Mikina se samozřejmě používá i při tvorbě sportovního oblečení. Materiál obohacený o elastan je pružný a odolný, což zase zajišťuje lepší odolnost oblečení, které je intenzivně používáno.

Smyčkový úplet - ideální materiál pro dětské oblečení

Velmi často se smyčková pletenina používá k šití oblečení pro děti. Je měkká, pružná a pohodlná, takže neomezuje v pohybu ani ta nejaktivnější batolata. Je také mimořádně šetrný k pokožce, takže oblečení z něj budou děti jistě dychtivě nosit. Materiál je k dispozici v mnoha barvách a vzorech, což umožňuje vytvářet barevné sady jak pro každodenní život, tak pro mateřskou školu.

Za zmínku také stojí, že smyčkové pleteniny se používají také k výrobě přikrývek, plyšáků a podložek a dalších doplňků pro nejmenší.

Smyčkový úplet – jeden materiál a mnoho použití

Smyčkový úplet je materiál, který se vyznačuje vynikající kvalitou. Vyrobeno ze surovin, jako je bavlna s příměsí elastanu, bude dobře fungovat s oblečením, jako jsou:

  • tepláky
  • Mikiny
  • Obléká
  • Sukně
  • Sportovní oblečení
  • Pyžamo
  • Klobouky a nákrčníky
  • Dětské oblečení

Tento materiál perfektně šije a bude dobrou volbou pro všechny, kteří se šitím teprve začínají.

Smyčková pletenina může být zpracována jakýmkoli způsobem, takže z ní lze vytvořit mnoho různých projektů. Široká škála dostupných barev a vzorů, ale také gramáží, umožňuje použít smyčkovou pleteninu k vytvoření prakticky jakéhokoli oděvu. Mezi našimi zákazníky jsou velmi oblíbené jak jednobarevné verze, tak ty s vícebarevnými vzory.

V obchodech je k dostání mnoho oděvů vyrobených ze smyčkové pleteniny . Někdy však máme dojem, že většina nabízených modelů a stylů je stejná nebo velmi podobná. Doporučujeme vám tedy, abyste si zkusili něco ušít sami. Díky tomu získáte jedinečný prvek ve svém šatníku.

Náš smyčkový úplet je výrobkem nejvyšší kvality. Vyznačuje se vynikající odolností, díky které je oblečení nejen pěkné, ale také odolné.

Komentáře ()

Nakládka...