Tkanina

Blog o látkách. Seznamte se s druhy materiálů, typy kompozic, zjistěte, jaké typy vazeb souvisejí s kategoriemi jednotlivých textilií.

Kabátové tkaniny z vlny, kašmíru a alpaky

Když přijde podzimní a zimní sezóna, naše pozornost se zaměřuje na hledání svrchního oblečení, které nás nejen ochrání před chladem, ale také dodá našemu šatníku jedinečný charakter. Jedním z nejklasičtějších a nejcennějších materiálů pro kabáty a bundy je kabátová vlna. Jedná se o látku, která již dlouho zaujme svou odolností, elegancí a schopností udržet teplo. V naší nabídce najdete: vlnu z kašmíru, mohéru a alpaky, které vám dávají ještě více možností.

today
remove_red_eye 25020 Pohledy

Hřejivá a elegantní kostýmová vlna pro podzimní a zimní dny

Podzimní a zimní období s sebou přináší chladnější teploty, a tím i potřebu tepleji se obléknout. Pokud hledáte stylové a mimořádně pohodlné materiály do svého podzimního a zimního šatníku, máme pro vás skvělou nabídku - kostýmovou vlnu. V naší nabídce najdete širokou škálu vln, včetně těch s přídavkem kašmíru, hedvábí, alpaky, mohéru a viskózy.

today
remove_red_eye 25102 Pohledy

Vlastnosti textilní pěny

Co má potápění společného s výrobou oblečení? Ukázalo se, že docela dost. V posledních letech si pěnové pleteniny získaly oblibu. Je oblíbený zejména pro šití sukní, šatů, ale i kabátů a lehkých bund. Běžně se označuje jako "potápěčská tkanina", protože svou strukturou připomíná vzhled a strukturu materiálů používaných při šití potápěčských obleků. Jeho správný termín je jednoduše "tlustý dres".

today
perm_identity Izpol
remove_red_eye 13049 Pohledy

Viskóza, nesporný favorit mezi látkami!

Viskóza si získala oblibu z několika důvodů. Je hezký, velmi příjemný na dotek a bezpečný pro pokožku. Kombinuje vlastnosti jiných, dražších látek – bavlny nebo hedvábí. Vzhledem k surovině a výrobnímu procesu je viskóza materiálem znatelně levnějším než oni.

today
perm_identity Izpol
remove_red_eye 0 Pohledy

Hedvábí a vše, co byste o něm měli vědět!

Hedvábí je úžasné. Je krásný, hladký a odolný. Používá se v lékařství, kosmetice, papírenském, textilním a oděvním průmyslu. Je s lidstvem tak dlouho, že počátky jeho výroby jsou zahaleny aurou legend a záhad. Jediné, co víme jistě, je, že pochází z Číny. Oblečení z něj je velmi pohodlné, protože jemným, ale důkladným způsobem obepíná tělo.

today
perm_identity Izpol
remove_red_eye 16595 Pohledy

Šifon

Látka, kterou oceňují ženy po celém světě. Šifon je spojován s elegancí a vzdušností. Proto se řadí vysoko v žebříčku látek na léto. Šifon z přírodního hedvábí v našem obchodě je ideální pro šití vzdušných šatů a halenek.

today
perm_identity Izpol
remove_red_eye 8527 Pohledy

Nově příchozí - krásné flitry

https://izpol.pl/látky/cs/35-flitryFlitry jsou neobvyklé užitkové výrobky, které se často používají jako dekorativní prvky oděvů nebo látek. Flitr je dekorace, která je tenká lesklá destička s otvorem, který umožňuje její připevnění k materiálu. Mají různé barvy, mohou být kulaté nebo mít nepravidelné tvary.

today
perm_identity Izpol
remove_red_eye 8956 Pohledy

Velur a samet - látky ideální na Vánoce a Silvestra

Vánoce a Silvestr jsou kouzelným obdobím, kdy stojí za to si pohrát s módou. Nic nezdůrazní jedinečný charakter tohoto období lépe než měkký a elastický samet nebo velur. Jedná se o materiály, které obzvláště dovedně kombinují jemnou strukturu materiálu s leskem, který se hodí k zimní auře a dokonale zapadá do vánoční atmosféry.

today
perm_identity Izpol
remove_red_eye 7346 Pohledy

Hedvábný satén - novinky

Dobrá zpráva pro všechny, kteří oceňují eleganci a dobrý styl - v naší nabídce se objevily saténové a hedvábné novinky! Jsou ideální jako materiál na šaty, halenky a další formální outfity.

today
perm_identity Izpol
remove_red_eye 6639 Pohledy

Elegantní krajka na měkkém ombre tylu

První zmínky o látce podobné vzhledu dnešní krajce pocházejí ze starověkého Egypta a Byzance. Krajkové látky na šaty byly po staletí považovány za symbol luxusu – a to natolik, že existovalo nepsané pravidlo, podle kterého čím více krajek kdo měl, tím vyšší byl jeho společenský status.

today
perm_identity Izpol
remove_red_eye 6864 Pohledy
Nakládka...