Shrnutí trendů v módě pro rok 2020. Někteří z nich s námi zůstanou i v nadcházející sezóně

"Fashion passes" - je to opravdu? V tomto článku se dozvíte, jaké byly největší trendy v roce 2020, které nepřestanou být módní ani v nové sezóně. V roce 2020 jsme se nebáli experimentovat s barvami a vyhýbali se černé. Na ulicích jsme i přes rozvíjející se pandemii mohli pozorovat explozi barev a vzorů. Takto vybarvit realitu. Na jaře se dámy dychtivě zásobily širokými, oversized saky a volnými oblekovými kalhotami. V létě jsme kalhoty vyměnili za krásné, jemné šaty s nabíranými rukávy různých délek. Na podzim jsme však květinové potisky nahradili kostkami! A se začátkem zimy každý z nás skočil do pohodlné teplákové soupravy a připravil se na Vánoce. To jsou jen některé z nejžádanějších trendů. Přinášíme vám souhrn loňských hitů.

Dopad Covid-19 na módní průmysl

Kromě výše zmíněných módních preferencí, které s námi zůstanou déle, je na našem seznamu ještě několik dalších skvostů. I když jsme většinu času trávili doma a pandemie trochu zdevastovala módní trh, nakupování se pro nás stále stalo odrazovým můstkem z šedé reality. Každý z nás sledoval módní trendy s velkým zájmem a mnozí z nás popadli šicí stroje a vyzkoušeli si krejčovství. Stali jsme se uvědomělejšími spotřebiteli, kterým osud planety není lhostejný. Kvalita materiálů, ze kterých šijeme nebo nakupujeme oblečení, je pro nás velmi důležitá. Jak nakupovat moudře a módně?

Vklouzněte do teplákové soupravy

Rok 2020 se nesl ve znamení pohodlí. Měkké pleteniny se staly hitem, abyste se doma cítili  pohodlně. Dokonce i lidé, kteří vyjádřili nelichotivé názory na teplákové soupravy, se zásobili pohodlnými soupravami. To mělo obrovský dopad na módu v obchodech, velkoobchodech s látkami a na sociálních sítích! Oblíbené obchodní řetězce, ale i malé značky reagovaly vytvořením kolekcí měkkých pletenin vytvořených pro každou situaci. Vzniklo mnoho nádherných pyžamových souprav a variací na téma teplákové soupravy. Pamatujte, že alternativou k pletenině může být v tomto případě například bavlna. >>Viz měkké pleteniny<<

Sexy a ženské

Když už mluvíme o pyžamech, nejběžnější byla ta ze saténu a hedvábí, která se používala nejen na spaní! Spodní prádlo nahoře je největším trendem minulé sezóny. Můžete jej nosit nejen při zvláštních příležitostech, ale také každý den, do práce i na setkání s přáteli v kombinaci s džínami a svetrem. Elegantní, saténové nebo hedvábné tričko spodního prádla bude skvělým šitím. >>satén<<  >>hedvábí<<

Trend z babiččina šatníku


Mnoho designérů kývlo na minulost. Minulá sezóna tak zanechala svetrové vesty, které jsme si donedávna spojovali pouze s šatníkem našich prarodičů. Ano, trend přímo z babiččiných šatníků a z 90. let je zpět a zůstane s námi déle! Toto řešení funguje skvěle - je velmi pohodlné, stačí si takovou vestu obléknout přes oblíbené tričko, obléknout džíny a voila! Styling vypadá bezvadně. Pokud máte rádi extravagantní řešení, lze takové vesty kombinovat s dlouhými pletenými nebo hedvábnými šaty. 

Ve festivalovém stylu

V této mimořádné době si vyšívání získalo oblibu a internet oplýval krásnými, ručně pletenými oděvy a doplňky v boho stylu. Jaký byl důvod? Při přechodu na udržitelnou módu a při hledání nových koníčků se mnozí z nás rozhodli naučit se ručním pracím. Trendy pro nadcházející sezónu jsou plné háčkovaných šatů, topů a svetrů ve festivalovém stylu. V naší nabídce najdete krásné výšivky i volně tkané svetrové úplety.       



Těžký rok je za námi. Hodně jsme si z toho odnesli. Starejme se o sebe a vybírejme moudře, hodně záleží na tom.

Komentáře ()

Nakládka...