Flitry a vše, co byste o nich měli vědět!

Flitry jsou druhem dekorace našívané na látce. Jedná se o malé prvky vyrobené z lesklého kovového plechu s otvorem pro připevnění flitrů k materiálu. Flitrová látka je oblíbená zejména pro večerní outfity, ale nejen to!

Myslíte si, že flitry vyšly z módy? Nic nemůže být dále od pravdy. Jedná se o jeden z nesmrtelných trendů, který se pravidelně vrací do přízně návrhářů, zejména často v kolekcích pro podzimní a zimní sezónu. Jejich popularita by nakonec neměla být překvapením, protože flitry jsou ideální pro vytváření jedinečných outfitů, které nelze lhostejně přejít. Tyto typy dekorací lze nalézt v různých barvách, tvarech a velikostech. Takže – je čas probudit vaši kreativitu!

Unikátní flitrová látka – jak ji vybrat?

Nelze popřít, že na večerní vycházky nejčastěji saháme po lesklých kouscích oblečení. Může to být rande, návštěva klubu, kina nebo velmi formální příležitost, jako je večírek nebo silvestrovská párty. Proto je flitrová látka velmi silně spojena s látkou na šaty. Jak vybrat ten správný?

Šaty s flitrovou látkou nebo zdobené třpytivými korálky mohou mít různé povrchové úpravy a barvy. V závislosti na vašich potřebách můžete vsadit na:

  • elastické pleteniny s třpytivými nebo flitrovými akcenty, jako je lurex, ideální pro šití přiléhavých šatů, pouzdrových sukní a halenek,
  • neelastické tkaniny, jako je síťovina, které lze použít k přípravě prvků, jako jsou šály, pláštěnky nebo dekorativní prvky do bytu,
  • průsvitné látky, jako je tyl, šifon, guipure nebo krajka, které se často používají jako nášivky a akcenty, např. na svatebních, svatebních nebo večerních šatech.

Flitrové tkaniny jsou nejčastěji vyrobeny ze syntetických vláken, jako je polyamid nebo polyester, protože poskytují dobrou flexibilitu a odolnost podobných aplikací. Při hledání látek s exkluzivnějším charakterem můžete narazit také na viskózu a hedvábí zdobené flitry – mimořádně šik a nadčasově krásné.

Flitrová látka – jak s ní šít?

Při rozhodování o použití flitrů ve vašem projektu je pravděpodobně největší výzvou samotné šití. Koneckonců, jedná se o kusy kovu, které mohou při nesprávné manipulaci poškodit jehlu nebo stroj – a určitě způsobit švadleně trochu frustrace. Látka s flitry je ideální pro šití večerních šatů, ale bohužel vyžaduje další práci při šití.

  • Správná příprava a osvojení si látky jsou zásadní. Jedná se o časově nejnáročnější fázi, ale také zásadní pro vytvoření úžasného outfitu. Před šitím se vyplatí zkontrolovat například to, zda flitry látku neobarví.
  • Flitrovaná látka se šije (nebo spíše podlévá tenkým stehem) pomocí tenké jehly a nitě, a to i při šití takové látky šicím strojem.
  • Pokud flitry spadnou do přebytečného švu, musíte se jich zbavit. Aplikace lze snadno vystřihnout přesnými vyšívacími nůžkami – samozřejmě to musíte dělat dostatečně opatrně, abyste nepoškodili nit, kterou jsou drobnosti připevněny k látce.
  • Žehlení flitrů vyžaduje zvláštní pozornost a péči. V případě potřeby to musíte udělat mírně zahřátou žehličkou, nastavenou na režim žehlení syntetiky, nejlépe přes bavlněný materiál.

Podrobné rady o šití flitrovanými látkami najdete online. Stojí za to využít rad zveřejněných na blozích profesionálních švadlen a také hledat instruktážní videa, která celý proces jasně ilustrují.

Vlitrové závratě

Jak dobře nosit flitry? Samozřejmě s hrdostí! Takto zdobené oblečení může – i když se nemusí ukázat jako honosné. Vše, co musíte udělat, je správně stylizovat prvek. V posledních sezónách se jasně objevují inspirace módou roku 2000. To znamená, že materiál zdobený diskrétními drobnostmi dokonale zapadne do aktuálních trendů!

Pokud sníte o tom, že zazáříte v dokonale střiženém outfitu, náš obchod nabízí široký výběr flitrových látek. V nabídce je mnoho originálních designů a barevných variant. Hledáte glamour látku? Chcete decentní záři, která krásně rozzáří váš večerní outfit? Pokud ano, vsaďte na vysoce kvalitní flitrové látky, které jsou k dispozici v nabídce Izpol.

Související produkty

Komentáře ()

Nakládka...