Podzimní látky

Podzim se blíží a s ním se opět používají bundy, kabáty, svetry nebo silnější trička s dlouhým rukávem. Počasí na podzim může být samozřejmě nepředvídatelné. Hned vedle relativně teplých dnů se najednou objevují výrazně chladnější dny.

Někdy stačí lehká bunda nebo dokonce mikina, jindy nás listopadové počasí může donutit i k nošení čepice a šály. Podzimní počasí, i když není tak drsné jako zimní počasí, navíc vyžaduje, abyste si oblékli několik vrstev oblečení. I spodní prádlo má na podzim trochu jiné funkce než v horkém létě. To, co nosíme, závisí nejen na počasí, ale musí být také příjemné na pohled a jednoduše elegantní.

Nejlepší materiály pro podzimní outfity

Kvalitní oblečení na podzim je vyrobeno z vhodně vybraných materiálů. Ty, které splňují výše popsané podmínky. Dáme vám několik příkladů, jaké materiály a látky jsou nejlepší pro podzimní oblečení.

Plést

Úplety se dobře hodí k podzimním kardiganům a svetrům, a to především kvůli jejich pružnosti a prodyšnosti. Jsou měkké, pružné a příjemné na zabalení v chladnějších dnech. Pokud si chcete přečíst více o samotných pleteninách a o tom, jak se liší od látek – podívejte se do naší kategorie Druhy pletenin.

Vlna

Vlna je téměř ikonická, pokud jde o materiály pro podzimní a zimní oblečení. Je také nejžádanější zákazníky a výrobci oděvů. Je vyrobena z bavlněného vlákna, které se v kontextu podzimu vyznačuje velmi dobrou tepelnou izolací. Velmi dobře chrání i před silným chladem. Další výhodou vlny je, že se materiál téměř vůbec nemačká. Vlněná vlákna jsou neuvěřitelně odolná a pružná.

Kašmír

Určitou luxusní a o něco dražší odrůdou vlny je kašmír. Materiál je vhodný pro prémiové oblečení. Kromě výhod klasické vlny se kašmír vyznačuje estetickými a funkčními hodnotami. Je měkký, velmi příjemný na dotek a poskytuje dostatečnou tepelnou izolaci i v tenké vrstvě materiálu. Díky tomu neomezuje v pohybu, hřeje a vypadá krásně.

Velur a samet

Velur je skvělý materiál na podzimní oblečení díky způsobu jeho výroby. Většina velurových nebo sametových tkanin se vyrábí propletením dvou nití specifickým způsobem. Díky tomu má na jedné straně nízkou, měkkou a nadýchanou srst. Navíc tento materiál vypadá úžasně a dodá lesk mnoha podzimním outfitům – to je velur.

Bavlna

Klasika mezi oděvními látkami – dobře poslouží i na podzim. V této souvislosti má velmi dobré schopnosti absorpce vody, je prodyšný, měkký a pohodlný na používání. Dobře se myje a na podzim nás často překvapí louže nebo náhlý déšť.

Látky Chanel

Látky Chanel jsou založeny především na tvídu. Velmi dobře izolují teplo a jsou vhodné pro příležitosti, kdy se doporučuje elegance a klasický styl.

Kabátové látky – podívejte se do našeho internetového obchodu

Kromě oděvních látek se na podzim vyplatí sáhnout také po látkách na outdoorové oblečení. Náš internetový obchod dodává kabátové látky ve variantách přírodní vlny i vlny alpaky. Právě z těchto surovin se nejčastěji vyrábějí kvalitní, efektní a elegantně vypadající kabáty, kabáty a bundy. Je ideálním základem pro přípravu oděvů jak na tzv. přechodné období, tak i na chladnější podzim a zimu.

Materiál na podzim, co to znamená?

Na podzim se vyplatí sáhnout po oblečení z vhodných materiálů – ty je třeba vybrat tak, aby plnilo funkce, které jim byly svěřeny. Na co si dát pozor při výběru podzimního šatníku z hlediska materiálu? Zde je několik poznámek:

  • Materiály na podzim musí být tepelně izolační – je zřejmé, že nás musí chránit před chladem. Ideální jsou materiály, které vás zahřejí v chladném ránu a nezpůsobí přehřátí, když zpoza mlhy vykoukne ještě teplé říjnové slunce,
  • Měkké a pružné – podzimní oblečení by se mělo nosit pohodlně. To je zvláště důležité, když jsme nuceni nosit vedle trička mikinu nebo svetr a na něj podzimní bundu nebo kabát. Podzimní oblečení má chránit a zdobit, ne být přítěží,
  • Důležitým aspektem podzimních tkanin je hygroskopičnost a hypoalergenita. Na podzim klesá naše přirozená imunita, takže další podporou zdraví jsou materiály, které odpuzují roztoče, nehromadí se v nich plísně a houby a jsou bez alergenů.

Látky na podzim by také měly být krásné! Také na podzim se vyplatí dbát na správný styl a vizuální stránku oblečení – v naší nabídce najdete široký výběr jedinečných látek a materiálů, které zpestří váš šatník.

Související produkty

Komentáře ()

Nakládka...