Krásné látky "Chanel" a jejich použití

Pokud jste strávili nějaký čas na našem velkoobchodním webu, určitě jste narazili na látky Chanel. Které to jsou? Odkud pochází takové jméno spojené s luxusem? Rozhodli jsme se přiblížit látky a materiály kanálu La Manche.

Zkrátka, není to nic jiného než měkký tvíd. Za své jméno vděčí slavné francouzské módní návrhářce Coco Chanel. Hlavním obdobím její činnosti byla polovina dvacátého století a Coco měla obzvláště ráda vlněný tvíd. Talentovaná návrhářka však navrhla tvíd ve svém vlastním jedinečném stylu. A ukázalo se, že je to hit. Představila masovému vědomí originální a elegantní vzor. Látka Chanel, ze které se vyrábějí například dámské bundy, je dnes téměř synonymem elegance, vkusu a vysoké kvality.

Jak se látky chanel staly tak populárními?

Coco Chanel navrhovala na základě měkkého tvídu již na počátku 50. let dvacátého století. Původní design předpokládal velmi jednoduchý kardigan s půlkruhovým výstřihem a čtyřmi kapsami ve dvou řadách. Kapsy nebyly zašité, aby se daly pohodlně používat. Coco Chanel se zřejmě rozhodla, že osud žen je dost těžký a to poslední, co by měly od oblečení očekávat, je frustrace.

Dámské a funkční oblečení

Tato myšlenka také odhaluje filozofii návrhů Coco – oblečení, které je veskrze ženské, elegantní, atraktivní, ale ani na okamžik nepřestává být funkční. Taková byla i její bunda – doplněná lemováním, často v kontrastní barvě, a zdobená hedvábnou podšívkou. Již v té době měl americký styl významný vliv na módu. Ta reprezentovala trochu jinou mentalitu Američanek – oblíbené byly minisukně, které byly v té době v Evropě považovány za středně slušné.

Průkopnice Coco Chanel a její látka "chanel"

Coco Chanel byla k tomuto typu módy také kritická, ale chápala potřebu jednoduchého a pohodlného oblečení. Navrhla svůj vlastní nápad – sako s měkkými sukněmi nebo kalhotami ke kolenům. Hranatý střih měl celý outfit učinit pohodlným na nošení a zároveň zůstat elegantní. A to byl průlom.

Coco Chanel byla průkopnicí i v jiném ohledu – do té doby byl tvíd doménou pánského oblečení. Ty se měly vyznačovat odolností, minimalismem a již zmíněnou funkčností. Návrhář, inspirovaný pánskou módou, se rozhodl přenést její výhody na oblečení pro ženy. Musíme si uvědomit, že období činnosti Coco se shodovalo se společenskými změnami v západních společnostech, které měly také obrovský dopad na módu.

A jak se oblékala sama návrhářka do látek Chanel ? Dávala přednost kabátku chanel, obligátně k pouzdrovým sukním ke kolenům.

Na co lze materiál Chanel použít?

Látka Chanel kombinuje všechny výhody vlny a tvídu a je obohacena o charakteristický vzor. Je to krásný materiál, jednoznačně spojený s elegancí. Navíc je vzdušný, bezpečný a příjemný k pokožce a hypoalergenní. Obecně se kanál používá jako materiál pro bundy a bundy. To však neznamená, že jej lze nosit pouze při oficiálních příležitostech. Pokud hledáte nápady, jak používat látky chanel, zde jsou některé z nich.

  • Kabát doplněný bílou košilí a džínami – z jedné z našich kostkovaných kostýmových látek se stříbrnou nití. O něco ležérnější styl, ale proto velmi univerzální – můžete se tak obléknout do práce, na procházku nebo do kina. Kabát po rozepnutí opticky prodlužuje a zeštíhluje postavu. Pokud chcete ještě více zdůraznit ženské přednosti, můžete nosit ozdobný pásek v pase.
  • Volné kalhoty z papírového sáčku nebo cigaretové kalhoty – vyrobené z kostýmové látky chanel v lahvově zelené barvě. Tato italská látka chanel je tkaná z přírodní vlny a mohéru, mírně obohacená lurexovou nití. Takové kalhoty můžete kombinovat s jemným svetrem nebo tričkem.
  • Kostýmová látka Chanel s lurexovou nití je také dobrým stylingovým materiálem pro kancelářskou práci. Přidejte košili, pouzdrovou sukni a černou sametovou stuhu uvázanou pod límcem. Budete vypadat elegantně, tlumeně, ale zároveň s nádechem extravagance.
  • Za zmínku stojí také trend školních uniforem, který se vrací do přízně. Je to ideální příležitost vyzkoušet si tvídové mini v kombinaci se svetrem, košilí nebo sakem.

Související produkty

Komentáře ()

Nakládka...