Látky na taneční outfity

Látky pro taneční oblečení jsou často velmi efektní. Takový materiál by měl být "druhou kůží" tanečníka, úhledně obepínat jeho tělo a  spolupracovat s jeho pohyby, a navíc musí být efektní. Zjistěte, jaké látky použít k ušití tanečního kostýmu.

Tři nejdůležitější podmínky, které musí materiál splňovat

trvalý

Svěží

Roztažitelné

Bohužel většina nabídek obchodů tyto podmínky nesplňuje a z hlediska kvality je velmi neuspokojivá. Tanečník by neměl být ničím rušen, hnět nebo řezán do kůže. Proto je výběr látky velmi důležitý. 

Materiál, který se nejčastěji používá k tanci, je lycra, která je extrémně elastická a pohodlná. Kvalitní lycra nezpůsobuje pocení a i po delší době používání vypadá skvěle. 

Samozřejmě existují případy, kdy budeme potřebovat standardní šaty. Pro takové projekty používáme materiály, díky kterým buď spodní část šatů dodá objem (v případě valčíkových šatů), nebo bude vzdušnější (například jazzové šaty), v závislosti na designu se materiál buď zvedne, nebo rozvine s různými rotujícími postavami. 

Pro tento typ šatů budou nejlepší: 

satén - hladká a splývavá látka. Na jedné straně lesklé a na druhé matné. Perfektně sedí a dobře se hodí do velmi elegantních, důstojných, plesových tvarů. 

šifon - příjemná na dotek, lehká a mírně průsvitná látka. Nejčastěji se používá ve vzdušných a jednoduchých řezech.

organza - tenká a průhledná látka, zároveň docela tuhá.  Skvěle se bude hodit ke střihům s volánky a závěsy, stejně jako k šatům s velkým objemem, které mají zároveň působit vzdušným dojmem. 

tyl - průsvitná látka. Díky snadnému zpracování z něj lze vytvářet velmi různorodé kreace se zajímavými tvary. 

žoržet - splývavý, matný, průsvitný materiál. O něco tužší a těžší než mušelín. Je ideální pro vzdušné šaty. 

Dobrý materiál znamená velkolepý efekt, bez ohledu na okolnosti, za kterých budeme tančit. Italské látky jsou na špičkové úrovni. 

Komentáře ()

Nakládka...