Jak se starat o oblečení, abyste prodloužili jeho životnost?

Názorů na péči o oblečení je tolik, kolik je lidí. Každý má jistě svou vlastní cestu. Dnes jsme pro vás připravili krátký recept, jak pečovat o oblečení a materiály, abyste výrazně prodloužili jejich životnost v duchu zero waste.

  1. Zkontrolujte složení materiálů. Dobrá kvalita = delší životnost. Pokud je materiál kvalitní, vyplatí se do něj investovat.

  2. Kupujte méně oblečení, ale kvalitnějšího. To vám dává plnou kontrolu nad množstvím a kvalitou věcí ve vašem šatníku. Nákupem nekvalitního oblečení zvyšujete své výdaje. Protože nakupujete častěji.

  3. Zkontrolujte štítky, najdete na nich informace o tom, jak daný kus oblečení prát. Každý materiál se chová jinak.

  4. "Časté praní zkracuje životnost" – toto přísloví funguje skvěle, pokud jde o praní. Mnoho oblečení stačí osvěžit, někdy jednoduše vyvětrat nebo vyprat ručně.

  5. Před vložením věcí do pračky vždy otočte vše naruby a rozepněte knoflíky na košilích.

  6. Používejte správné prací prostředky

  7. Vyplatí se přejít na ekologické prací prostředky. Většina detergentů používaných v prášcích je korozivní. Ničí jednotlivé nitě v materiálu, a jak víte, takové mikropoškození se v určitém okamžiku při oblékání změní v trhlinu.

  8. Postarejte se o správné sušení.

  9. Žehlete, když to potřebujete, nejlépe funguje způsob žehlení oblečení před jeho nošením.

  10. Zůstaňte organizovaní. Nepořádek ve skříni a rozdrcené oblečení ztrácejí na atraktivitě. Výsledkem je, že máte neustále pocit, že "nemáte co na sebe".

Komentáře ()

Nakládka...