Krajka

Krajkové kreace fungují skvěle v mnoha situacích. Jemné, prolamované povrchové úpravy jsou na jedné straně neuvěřitelně ženské a smyslné a na druhé straně mohou být mimořádně elegantní. Jedno samozřejmě nevylučuje druhé. Krajka je textilní materiál s nadčasovým tvarem a vysokou uměleckou hodnotou. Nejčastěji se vyrábějí ze lněných, bavlněných nebo polyesterových nití.

Krajka není nic jiného než textilní výrobek vyrobený z pletení ve formě nití. Taková síťovina se obvykle skládá z bavlny, lnu nebo polyesteru. Elastická krajka je metrážový materiál, ideální pro lehké, smyslné šaty a svatební šaty. Náš velkoobchod nabízí pečlivě zpracované, jemné, prolamované vzory, které se budou dobře hodit do večerních outfitů a jako dekorativní prvek, také na povlaky na polštáře. 

Krajková tkanina se vyznačuje elegancí a ženským šarmem, a proto se s úspěchem používá v dámském spodním prádle. Hedvábný satén nebo přírodní hedvábí jako podšívka skvěle doplní krajkový outfit. Nabízíme široký výběr krajkových látek v metráži – včetně vyšívaných flitry nebo s lesklým efektem v glamour stylu. 

Krajka – z jakého materiálu? 

Krajkové látky na šaty, které jsou dnes vyhledávány s velkou pečlivostí, byly po staletí považovány za symbol luxusu – a to natolik, že existovalo nepsané pravidlo, podle kterého čím více krajky kdo měl, tím vyšší bylo jeho společenské postavení. Zároveň se po léta s krajkovými látkami zacházelo jako se způsobem prostírání stolu a materiálem pro seniory. Moderní móda je však chápavá, otevřená a především flexibilní – moderní krajka se skvěle hodí i k ležérním outfitům. Jsou vyrobeny z vysoce kvalitních materiálů, dobře padnou a zajistí pohodlí při každodenním nošení. A co víc, správně zvolené doplňky způsobí, že krajková látka získá jiný charakter. Díky tomu si můžete pohrát s outfity – od romantických boho až po rockové looky. 

Jak se starat o krajkové oblečení? 

Krajka na šaty je mimořádně vizuálně půvabný materiál, ale mnoha lidem způsobuje potíže s péčí – jak se starat o oblečení vyrobené z krajky, aby se po prvním vyprání nepoškodilo? Pokud se jedná o položky zakoupené v obchodě, držte se doporučení výrobce. Ve většině případů by informace na štítku měly stačit k řádnému vyčištění šatů nebo halenky. Standardně se doporučuje krajkové látky prát v ruce s jemnými pracími prostředky a poté je sušit naplocho nebo pověšené na ramínku (předem zkontrolujte, zda nevyčnívají nějaké prvky, které by mohly šaty poškodit). Pokud se naopak rozhodnete prát v pračce, zapněte všechny háčky a krajkovou látku vložte do bavlněného sáčku.  

Je tu také otázka žehlení – krajkové látky na šaty se sice nemačkají, ale většina z nás skladuje oblečení tak, že je obtížné se pomačkání vyhnout (např. v šuplíku). Důrazně nedoporučujeme žehlení, protože krajka je příliš jemná, ale dobrým řešením je napařovač oděvů, který materiál vyhladí.

Krajka v sezóně jaro-léto 2021

Krajka je jedním z nejpropracovanějších motivů, který lze použít ve stylingu jako detail i jako celkový vzhled. Krajku si můžeme vybrat pro každou příležitost. Na večer, každý den nebo do práce.

Boho šaty

V této mimořádné době si vyšívání získalo oblibu a internet oplýval krásnými, ručně pletenými oděvy a doplňky v boho stylu. Takový styl jistě osloví fanoušky tohoto stylu. Kostýmy nebo šaty v jasných barvách s krajkovými vložkami jsou skvělým nápadem pro sváteční vzhled. Připevněte k němu věnec a voila! 

Šaty se spodním prádlem

Šaty do spodního prádla jsou v posledních letech naprostým hitem. Vsaďte na barvu! Takové krajkové šaty v intenzivních barvách budou vypadat božsky!

Halenka na ramínka

Takové tričko najdete v každém šatníku! Jejich krajková verze je opravdu skvělý nápad na festivalový styling. Takovou halenku lze nosit s džínovými kalhotami. A tady to máte, zajímavý vzhled na jaro je připraven!

Svatba

Plánujete svatbu? Krajka je vždy dobrý nápad, a to jak z hlediska povrchové úpravy, tak z hlediska celku. V našem velkoobchodě máme široký výběr svatebních krajek a krajkových aplikací. Přesvědčte se sami!

Komentáře ()

Nakládka...