O ženách, se ženami. Focení s Oliwií Król

Co děláme ve volném čase? Podporujeme mladé a talentované lidi! 25. února měla ženská část našeho týmu možnost spolupracovat s poznaňskou umělkyní Oliwou Król. Několikahodinové sezení ve skupině mimořádně inspirativních mladých žen je vždy dobře strávený čas. 

Projekt měl premiéru na Den žen. Oliwia zorganizovala focení, protože chtěla zdůraznit sílu, nezávislost a vůli bojovat poznaňských žen, kterým vůbec nevadí jejich jemná a citlivá povaha. Takto v krásné, idylické scenérii vznikl projekt, o kterém stojí za to mluvit nahlas.

Položili jsme autorovi několik otázek: 

Přemýšleli jste o takovém focení už dlouho? 

Ženský projekt byl velmi spontánní - s tímto nápadem jsem přišla doslova týden před plánovaným setkáním a nečekala jsem, že se do něj bude chtít zapojit tolik úžasných žen! I když, abych byla upřímná, vždycky jsem měla v hlavě různé projekty a nikdy jsem je nemohla realizovat, protože vždycky bylo něco důležitějšího, ale nakonec se mi to povedlo a mám z toho neskutečnou radost!!

Jaké poselství jste chtěli projektem předat?

Hlavním cílem projektu bylo podnítit reflexi a upozornit společnost na to, jak důležitá a neocenitelná je vzájemná podpora v současné situaci žen v Polsku i v jiných částech světa. Kromě toho jsem chtěla zdůraznit, že bychom měly být hrdé na svou ženskost, sexualitu a že se navzájem respektujeme a vyměňujeme si vnitřní sílu. Kromě toho jsem chtěla vyvrátit určitý stereotyp a ukázat, že naše jemnost a síla jdou ruku v ruce! 

Co bylo jeho hlavním cílem? (projekt)

Kromě toho, že máme spoustu rozdílů, máme také mnoho společného. Jako ženy bychom měly držet při sobě a stát si za svým. 

Jak se vám podařilo zorganizovat takový počet dívek? (a jak jste spolupracovali)
Nejprve jsem navrhla účast na sezení poměrně malé a úzké skupině žen, ale pak jsem si řekla - proč nepozvat někoho jiného? Pak jsem jim navrhla, aby se také zeptali svých sester, přátel nebo známých na jejich ochotu zúčastnit se sezení, a tak se shromáždilo asi 20 lidí! Spolupráce byla skvělá. Celý den jsme seděli na poli, povídali si, poslouchali hudbu a bavili se! Bylo pro mě důležité poslouchat i jejich návrhy a nápady na fotografie, protože to byl náš společný projekt! Doufám, že se mi podařilo ukázat originalitu a krásu účastníků, a to jak navenek, tak uvnitř.

Máte nějakou oblíbenou fotku z tohoto focení?

Abych byl upřímný, nemám jednu oblíbenou fotku, ale můžu upřímně říct, že je to jedno z mých nejoblíbenějších focení, které jsem kdy měl tu čest dělat.

Jak byste shrnul přednášky?

Dokonalé shrnutí sezení: Zůstaňte silní, stateční, tolerantní, buďte plní lásky, buďte sami sebou a dosáhněte hvězd.

Týmu jsme poskytli tyl. Modely jsou zabaleny do jemné látky, která zdůrazňuje jejich smyslnost a ženskost.

Na celou přednášku se můžete podívat zde: https://www.facebook.com/oliwia.krol.10/posts/3575192382607913

Potřebujete podklady na focení? Rádi vám pomůžeme! Napište nám na wspolpraca@izpol.pl

Komentáře ()

Nakládka...