Perfektní látky na léto!

Zajímá vás, jak se oblékat v létě? Nejde o to "jak", ale "do čeho" – protože důležitý je výběr správných typů látek. Nevíte, jaké materiály použít? Nebojte se, jsme tu, abychom vám pomohli! Představujeme vám žebříček, do kterého jsme zařadili ty nejlepší látky na léto – ideální pro nošení v horkém počasí.

Proč je dobrý letní materiál tak důležitý?

Povědomí spotřebitelů o kvalitě materiálů a oblečení, které nosíme, neustále roste. To je nepochybně mimořádně pozitivní trend! Na internetu najdete spoustu návodů, kterým látkám se vyhnout a které vám pomohou vypořádat se s vysokými teplotami. Na trhu je také mnoho odborných publikací popisujících vlastnosti jednotlivých materiálů.

Stojí za to vědět, že složení suroviny by mělo být rozhodujícím faktorem při výběru látek na léto. Nejdůležitější při výběru letních látek je jejich lehkost a prodyšnost, které zaručují vysoký komfort nošení oblečení z nich.

Nejlepší látky na léto

Správný materiál na léto je důležitý a stojí za zapamatování! Potěšení z nošení letních outfitů se rozhodně zvyšuje, když se v nich cítíme dobře – a tak se můžete cítit, když zakrýváte tělo vzdušnými látkami šetrnými k pokožce. Naše oblečení by nás nemělo zatěžovat, zejména v horkém počasí.

Bavlna

Bavlna bude fungovat univerzálně po většinu roku, ale obzvláště dobře v létě, díky svým hygroskopickým vlastnostem. To znamená, že bavlněné tkaniny výborně absorbují vlhkost, která se v létě hromadí na pokožce ve formě potu. Bavlna se vyznačuje dobrou prodyšností a trvanlivostí – je odolná vůči ošetřování a snadno se žehlí.

Doporučujeme široký výběr bavlněných látek.

Len

Lněné látky na léto jsou především vzdušné, jemné na dotek a nezachycují statickou elektřinu. V závislosti na tloušťce lze materiál použít k šití plátěných kalhot nebo vzdušné košile. Len má také vysokou hygroskopičnost. Je však třeba poznamenat, že len je velmi náchylný k pomačkání, proto je nejlepší jej žehlit, když je materiál po vyprání ještě mírně vlhký.

Prohlédněte si prádlo a látky s příměsí shromážděné v naší nabídce.

Hedvábí

Hedvábné tkaniny lze používat po celý rok, protože poskytují tepelný komfort bez ohledu na převládající povětrnostní podmínky nebo teplotu. To znamená, že v zimě hedvábné oblečení ochrání tělo před tepelnými ztrátami a v letních vedrech udrží pokožku v chladu. Hedvábí dokonale absorbuje vlhkost a jeho zajímavou vlastností je, že neztěžkne.

V naší nabídce doporučujeme hedvábí vynikající kvality.

Viskóza

Tkaniny vyrobené z celulózy nebo viskózy jsou velmi prodyšné a šetrné k pokožce. Jsou ideální i v úmorných vedrech. Dobře absorbují vlhkost, jsou prodyšné a zároveň vypadají elegantně. V závislosti na typu povrchové úpravy – matné nebo hladké a lesklé, se dobře hodí pro šití prakticky všech prvků letního oblečení, jako jsou kalhoty, sukně, halenky nebo peleríny.

Naše nabídka zahrnuje výběr viskózových tkanin v různých barvách.

Látky na letní šaty

Kromě typu materiálu stojí za to věnovat pozornost také jeho vazbě. Určuje, zda je daná látka lehká a vzdušná, nebo těžší, s tužší strukturou. Látky letních šatů mohou být průhledné a vzdušné nebo neprůhledné a lépe drží tvar, jako například:

  • mušelín, který zajišťuje optimální cirkulaci vzduchu, je měkký a jemný, takže je vhodný i pro šití každodenního oblečení a dětského oblečení,
  • saténové, lesklé a mimořádně elegantní – díky čemuž je ideální pro halenky, sukně a diagonálně šité šaty, které jsou v módě posledních sezón,
  • Cardi je o něco silnější látka s neprůhlednou vazbou. Na dotek je masitý a krásně obepíná postavu, takže se skvěle hodí k šití elegantních halenek, sukní, kalhot a různých typů šatů.

Výše uvedené typy látek lze vybrat v jednobarevné barvě nebo zvolit výrazný potisk, v závislosti na vašich preferencích.

 

Všechny fotografie jsou staženy z pinterestu

Komentáře ()

Nakládka...