Teplé látky aneb jak se připravit na zimu

Víte, jaké zimní látky budou letos nejmódnější? Teploty pod bodem mrazu nemusí být vždy spojeny s tlustým, oversized svetrem. A zatímco hustá vlna je nadčasová a všestranná, dokonalý materiál na zimu nemusí být tlustý. Podívejte se, jaká další vlákna by vás mohla zajímat.

Z jaké látky je nejlepší vybírat zimní oblečení?

S každou novou sezónou se mění očekávání týkající se vlastností oblečení, které nosíme. Abyste zajistili pohodlí a pohodlí, aniž byste se překrývali příliš mnoha vrstvami současně – věnujte pozornost specifickým vlastnostem každé pleteniny. V zimě nejlépe fungují přírodní materiály, jako je merino vlna, angora a na dotek příjemný kašmír. Teplé látky na zimu mohou mít různé textury a jiné tloušťky. Málokdo si uvědomuje, že jeden z klasických materiálů, které jsou spojovány s lehkostí a vzdušností – se bude skvěle hodit i na zimu. Řeč je samozřejmě o jemném a na dotek příjemném hedvábí, které můžete nosit po celý rok!

Hedvábí – je to dobrý materiál na zimu?

Hedvábí je přírodní materiál, který je známý svou lehkostí, ušlechtilostí a úžasnými tepelně izolačními vlastnostmi. Hedvábí nošené v létě přináší tělu úlevu při vysokých teplotách. Hedvábí dokonale chladí a zajišťuje optimální cirkulaci vzduchu. Zajímavostí je, že stejně dobře plní svou funkci i v zimě. Hedvábí, stejně jako pravá vlna, má tepelně izolační vlastnosti, což znamená, že jsou ideálními látkami na zimu.

Hedvábná zimní tkanina je lehká a udržuje teplo bez rizika přehřátí. Hedvábné šaty nebo halenka se budou nosit stejně pohodlně v zimě jako v létě. Hedvábné oblečení může být také alternativou k zimním vlněným pleteninám, na které mohou být někteří lidé alergičtí. Hedvábí je nealergenní, snadno pigmentovatelné a obecně je to velmi půvabná, ušlechtilá a elegantní pletenina pro každodenní nošení i při zvláštních příležitostech.

Hledáte hřejivou látku na zimu – podívejte se, co vám vlna nabízí!

Vlna, i když ji lze spojit pouze s tlustým svetrem se vzorem Zakopaného, je univerzální pletenina, kterou lze nosit po celý rok a v mnoha verzích. Pravá vlna je živočišného původu – získává se z ovčí srsti. Velbloudí vlna a kozí vlna jsou na trhu také velmi oblíbené (více si o tom můžete přečíst později).

Pokud přemýšlíte, jaké látky zvolit na zimu, můžete bez obav položit vlnu na pódium. Kvalitní vlna má velmi vysoké hygroskopické schopnosti. To znamená, že velmi dobře absorbuje vlhkost z pokožky a je mimořádně hygienický. Vlněný svetr a čepice, bez ohledu na venkovní podmínky a vysokou vlhkost, se nikdy nebudou cítit mokré.

Na co si dát pozor při výběru vlny?

Zajímavé je, že vlněné oblečení může být velmi jemné a tenké a zároveň zaručuje nejvyšší tepelnou izolaci. Vlněné šaty, svetry, šály, čepice – to je oblečení, které se bude na zimu skvěle hodit! Pokud však hledáte úplet na zimu, který bude dobře sedět na těle a nebude náchylný k případnému roztahování – poohlédněte se po vlněném úpletu s příměsí elastanu. Při výběru vlněných úpletů se vždy řiďte jejich složením. Čím více vlny je v jejich složení, tím lepší jsou tepelně izolační vlastnosti materiálu, ale také větší náchylnost k roztahování. Kvalitní vlna není levná záležitost – pokud se zaměříte na vysokou kvalitu, musíte počítat s tím, že si připlatíte, ale oblečení bude také mnohem odolnější.

Kašmír – kašmírská kozí vlna

Přemýšlíte, z jakého materiálu vybrat svetr na zimu? Zaujměte elegantní a hřejivý kašmír! Kašmír je jednou z nejušlechtilejších (a nejdražších) vln na světě. V závislosti na volbě kašmírového typu – I nebo II – se úměrně zvyšuje cena a kvalita úpletu. Kašmír první třídy je drahý, extrémně měkký a krásně lesklý materiál, ze kterého se vyrábějí elegantní svetry a teplé zimní šály. Kašmír druhé třídy se častěji používá k výrobě každodenních a každodennějších oděvů. Kašmír druhé třídy bude tvrdší na dotek, i když ve srovnání s ovčí vlnou je stále extrémně měkký. Kašmír je vlna – mají podobné termoizolační vlastnosti – dokonale vás zahřejí, budou vzdušné a pohodlné zároveň.

Nyní, když víte, které zimní látky budou nejpohodlnější, nejteplejší a nejodolnější – nyní si prohlédněte svůj šatník a zimní nabídku, kterou pro vás velkoobchod s látkami připravil. Možná kvůli nadcházející zimní sezóně a krátkým, chladným dnům stojí za to doplnit police vašeho šatníku nadčasovými, klasickými a teplými svetry, pelerínami, šaty a šálami z vlny, kašmíru a hedvábí?

Komentáře ()

Nakládka...