Látky pro alergiky

Alergie je v naší společnosti poměrně častým onemocněním. Ukazuje se, že alergičtí můžete být i na látky, přesněji řečeno na určité vlastnosti, které zdravému člověku nevadí. Pro alergika to může znamenat více či méně vážné nepohodlí. Špatně vybrané materiály způsobují u alergiků svědění, vyrážky, pálení a dokonce i respirační onemocnění.

Nejen oblečení, ale také ručníky, polštáře, matrace, lůžkoviny a závěsy pro alergiky musí být vyrobeny ze správného materiálu. To jsou místa, kde se rádi objevují zejména roztoči.

Co je příčinou alergie na tkaniny? Alergie na tkaniny

Co může způsobit alergii na tkaniny? A to jak samotné materiály, tak jejich suroviny, zejména syntetické, a vlastnosti, které se projevují. Pokud tkanina není kvalitní, je špatně prodyšná, vede k hromadění vlhkosti nebo je domovem plísní, bakterií a roztočů, alergici pociťují onemocnění.

Jaké látky pro alergiky?

Nejlepší látky pro alergiky by měly být přírodní. Vyznačují se vysokou absorpční schopností, propustností vzduchu a někdy také chemickou strukturou podobnou naší pokožce. Pobyt v přírodních podmínkách je nejlepší metodou pro lidi alergické na umělé tkaniny. Proto stojí za to využít výhod přírody a všechny výše uvedené látky v různých variantách najdete v našem skladu. Jaké jsou tedy nejlepší látky pro alergiky?

Hedvábí

Hedvábí má díky své struktuře hypoalergenní účinek. Je vyroben z proteinových nití, podobných těm, které jsou v naší kůži. Jeden z alergenních faktorů zmizí. Hedvábí se velmi dobře brání proti plísním, houbám nebo roztočům, a to proto, že poráží ostatní tkaniny v soutěži o hygroskopičnost. Dokáže absorbovat až 30 % své hmotnosti v tekutině a přesto zůstat suchý na dotek. Je to vzdušná, jemná látka. Kromě toho má použití hedvábí účinek proti stárnutí. Je to proto, že kontakt s hedvábím stimuluje metabolismus naší pokožky.

Podívejte se na naši kategorii: Hedvábí

Len

O tom, že len je skvělým materiálem pro výrobu látek, se lidé dozvěděli již v dobách starověkého Egypta. Dokonce se má za to, že je to jedna z nejstarších látek. Zdravotní přínosy lněných semínek byly prokázány léty výzkumu a praxe. Ukazuje se, že len má také zdraví prospěšný účinek jako tkanina pro alergiky. Jedná se o velmi prodyšný a lehký materiál, který umožňuje pokožce dýchat a účinně zabraňuje hromadění vlhkosti, např. z potu. Nebojí se:

vysoké teploty, je odolný a velmi dobře absorbuje vlhkost.

Bylo prokázáno, že používání lněných oděvů přispívá k léčbě některých kožních onemocnění. Lněné povlečení stojí za vyzkoušení – jeho používání zlepšuje kvalitu spánku a celkovou pohodu.

Podívejte se na naši kategorii: Prádlo

Bavlna

Jedna z nejoblíbenějších látek na světě s čínským původem. Používá se k výrobě různých oděvů a užitkových předmětů – triček, spodního prádla, záclon nebo utěrek. Použití přírodní bavlny je nezbytné pro lidi, kteří jsou alergičtí na tkaniny. Stejně jako hedvábí a len velmi dobře absorbuje vlhkost, umožňuje pokožce dýchat a nehromadí mikroorganismy. Navíc se jedná o velmi odolný materiál. Nehrozí mu časté mytí a je to jedna z metod, jak se zbavit bakterií číhajících ve špíně. Pružný materiál, pohodlný, příjemný na dotek a měkký. Své užitné hodnoty si zachovává po velmi dlouhou dobu. Nejuniverzálnější z nouzových materiálů pro alergiky.

Podívejte se na naši kategorii: Bavlna a Batiste

Bambusové vlákno

Hypoalergenní účinky bambusových vláken byly objeveny relativně nedávno. Ukazuje se, že pokud jde o absorpci vlhkosti, bambus je v tomto až třikrát lepší než bavlna! To způsobí, že z materiálu uniknou plísně a bakterie. Samotný materiál je velmi hladký, pružný a náchylný k barvení na dotek. Oblečení z bambusových vláken je radost nosit. Dobrá a relativně levná alternativa k bavlně.

Související produkty

Komentáře ()

Nakládka...