Jak ušít jednoduché letní šaty? Průvodce pro kutily

Teplé dny dělají . Pokud nevíte, jak na to, jsme tu, abychom vám pomohli. Naše tipy vám pomohou vybrat správný materiál, střih a poskytnou konkrétní rady ohledně šití. Lidé, kteří se šitím teprve začínají, jsou také povzbuzováni, aby tuto výzvu přijali.

Jak vybrat materiál šatů?

Úvahy o tom, jak ušít jednoduché šaty na léto, by měly začít výběrem správné látky - v horkých dnech bude fungovat taková, která je vzdušná a lehká. Je dobré dbát na vysokou kvalitu materiálu - nezpůsobí nám žádné potíže při šití a šaty nám budou dlouho sloužit. Je dobré sáhnout po bavlně, protože je to vzdušná látka a přírodní materiál, dobrý na kůži a navíc se snadno šije. Doporučujeme bavlnu v jednobarevné barvě a s krásnými, barevnými potisky. Pro výjimečné teplo doporučujeme bavlněný batist, jehož gramáž je menší než u tradiční bavlněné tkaniny, díky čemuž je extrémně vzdušný a prodyšný. Zajímavou možností je také bavlněný, velmi jemný úplet. Látka je mimořádně příjemná na dotek, takže si z ní můžete vytvořit outfit, který obepíná tělo. Originálním nápadem jsou krajkové látky, ze kterých si můžete vytvořit opravdu krásné, formální šaty. Na druhou stranu jemná hedvábná tkanina je kombinací stylu a elegance.

Výběr střihu šatů na léto

Při výběru vzoru stojí za to řídit se tím, jaké šicí dovednosti máme. Pokud právě začínáte, popřemýšlejte o volných šatech jednoduchého střihu, abyste se nenechali odradit při vytváření prvního outfitu. Přeskočme další prvky. Také zúžení nebo vykrojení může být pro začátek příliš obtížné. Pokud však s šitím již nějakou dobu experimentujete, je dobré myslet na doplňky, jako je výstřih, volánky nebo kapsy. Sáhnout můžete po galanterních doplňcích, jako jsou stylové knoflíky nebo krajky. Vše záleží na vaší fantazii!

Jak ušít jednoduché šaty?

Nyní, když jsme vybrali správný materiál a vzor, můžeme se pustit do práce! Než přejdeme k další fázi, připravte si následující doplňky, které se vám při šití určitě budou hodit:

  • Krejčovské nůžky
  • Krejčovský metr
  • Špendlíky
  • samomizející pero
  • žehlička a žehlicí prkno.

Krok 1

Můžete použít hotový vzor šatů nebo je nakreslit z hotového. Nakreslete přední a zadní stranu zvlášť. Při výběru šatů ke kreslení dbejte na to, aby vám volně seděly - až se budou utahovat, po sešití prvků se do nich možná nevejdeme. Jediné, co musíte udělat, je nakreslit polovinu předního a polovinu zadního.

Krok 2

Před řezáním tkanin z přírodních vláken musí být dekatizovány, tj. vystaveny teplotě a páře. Uspořádejte vzor na látku. Přední a zadní část by měly být řezány jako celek, takže ji musíme přidat do linie skládání materiálu. Spodní část šatů odstřihněte zvlášť.

Krok 3

Přišpendlete přední a zadní část horního dílu šatů. Nyní tyto části spojíme tak, že je sešijeme dohromady. Pamatujte, že šaty příliš nesbírejte, protože budete mít problém s jejich oblékáním. Po ušití vyzkoušejte vršek. Poté dokončíme výstřih šatů, podle toho, jak chceme, aby vypadaly. Nyní přejdeme ke spodní části šatů - přišijeme je na boční čáře a sešijeme spodní část šatů.

Letní šaty od vás

Vaše vlastnoručně vyrobené letní šaty jistě upoutají pozornost ostatních! Určitě si ho budete moci ušít, pokud vezmete v úvahu naše tipy. I když se vyskytnou nějaké potíže, nestojí za to se vzdát - uspokojení ze šití jednoduchých letních šatů bude obrovské a je vysoká pravděpodobnost, že vás povzbudí k další kreativitě. Máte šanci vytvořit něco jedinečného a ve svém stylu, výběrem správného střihu a typu materiálu. Hodně zdaru!

Komentáře ()

Nakládka...