Mnozí zjistili, jak krásné, trvanlivé a cenné je hedvábí. Hedvábí jsme věnovali jeden z našich příspěvků. Blahodárně působí na zdraví pokožky a má praktické a estetické hodnoty. Může být také tkaný mnoha způsoby, čímž získá různou strukturu, stupeň lesku a tloušťku. V našem velkoobchodě si můžete koupit jakékoli hedvábí v metráži, ale na jaře a v létě budou některé odrůdy této látky fungovat lépe než jiné.

Proč hedvábí na jarní a sváteční šaty?

Díky stejným vlastnostem, díky nimž je hedvábí šetrné k pokožce a zdraví, se nejlépe nosí na jaře a v létě. Jedná se o období, kdy je více slunečního svitu a teplota výrazně stoupá. Prázdniny naopak vybízejí k procházkám, cvičení a venkovním akcím. To způsobuje, že se potíme a potřebujeme pohodlné a vzdušné oblečení.

Vlastnosti hedvábné tkaniny – pohodlné a vzdušné oblečení na léto

Hedvábí velmi dobře splňuje podmínky letního oblečení, protože:

  • umožňuje pokožce dýchat – protože je tenká a přirozená, zajišťuje dostatečné proudění vzduchu,
  • zachovává tělesnou teplotu – hedvábí se snaží udržovat teplotu pokožky, a tím chrání před přehřátím – analogicky do určité míry chrání pokožku před chladem v zimě,
  • Má značnou schopnost absorbovat vodu – dokáže absorbovat mnohem více vody než bavlna, a přitom zůstává na dotek suchá. Navíc rychle schne, což je důležité v létě, kdy se potíme, nebo na jaře, kdy se může objevit nečekaný déšť,
  • hedvábí je velmi odolný a pružný materiál – dobře přilne k tělu, což pomáhá zdůraznit vlastnosti postavy a krásu,
  • Má vysokou odolnost proti pomačkání, což výrazně zkracuje dobu lisování. Můžete se rychle připravit na letní procházku nebo párty,
  • Některé hedvábné tkaniny jsou odolné vůči nečistotám – zejména mušelín.

To vše dělá z hedvábí vynikající materiál na oblečení, které se nosí v jarních a letních dnech. Rádi bychom vám řekli něco více o některých druzích hedvábí.
1110471.png

Hedvábí na metráž – nejlepší druhy hedvábí na léto

Hedvábí je díky své lehkosti, hladkosti a příjemnosti na dotek velmi spojováno s obdobím, kdy vše ožívá a vládne mladistvý duch. Které z nich zvláště doporučujeme?

Šifon

Velmi oblíbený materiál pro dámský textil, jako jsou šaty, halenky, sukně nebo kalhoty. Často se také používá ve svatební módě. Jak hedvábí je – je lehké, vzdušné a prodyšné. Skvěle se hodí k večerním outfitům. Má jemný, jemný lesk, a protože je splývavý, dává vám možnost předvést svou postavu. A léto je časem svateb. Šifon je spojován s luxusem a to je také názor – patří k elegantnějším odrůdám hedvábí. Existuje také variace ve formě přidání syntetických vláken. Tento materiál se používá k vytvoření "každodennějšího" šatníku.

Podívejte se na naši kategorii: Šifón

Mušelín

Toto hedvábí je považováno za jedno z nejčistších. Nejen kvůli své přirozenosti, ale hlavně proto, že je extrémně odolný vůči nečistotám. Mušelín je další dobrou volbou z naší nabídky hedvábí na letní šaty. Vyznačuje se extrémní jemností a je velmi tenký. Má otevřenou vazbu a je lehký – to je dobrá zpráva pro lidi s citlivou pokožkou. Mušelín je také tkanina s dobrou prodyšností, která umožňuje pokožce dýchat v horkých dnech. Kromě toho se vyznačuje antialergickými a protiplísňovými vlastnostmi.

Podívejte se na naši kategorii: Mušelín

Hedvábný a bavlněný batist

Tato látka má v sobě příměs bavlny, díky čemuž je ve světě hedvábných tkanin jedinečná. Stejně jako jeho předchůdci je také hladký a příjemný na dotek. Stejně tak poskytuje pohodlí díky své prodyšnosti. Velmi oblíbená odrůda pro šití každodenních šatů, košil, šátků nebo pareo. Vyznačuje se mírným leskem, díky kterému vypadá lépe než klasická bavlna.

Podívejte se na naši kategorii: Bavlna a Batiste

Související produkty

Komentáře ()

Nakládka...