Jaký materiál na léto? - Nejlepší letní látky

Zajímá vás , jaký materiál na léto bude fungovat nejlépe? Koupili jste si krátké letní šaty, ve kterých se nadměrně potíte a je vám příliš horko? S největší pravděpodobností jste obdrželi špatný materiál. Nejlepší látky na léto jsou přírodní, jako je bavlna nebo len. Móda je móda, ale pro horké dny je nejlepší volit lehké, jemně chladivé a prodyšné materiály. Díky nám zjistíte, z jakého materiálu si objednat ušití vzdušného letního outfitu, ve kterém se budete cítit pohodlně a pohodlně.

Letní oblečení – na co se zaměřit?

Pokud vás zlákal styling visící ve výloze nákupního centra a po oblékání se ukázalo, že jste zbrocení potem a materiál se lepí na tělo – zkontrolujte složení. Každá letní sezóna láká na nové trendy, což je spojeno s hledáním a nákupem nového, módního oblečení. Je to však složení, které by mělo být nejdůležitějším faktorem při výběru letního outfitu. Letní oblečení by pro vás mělo být jako druhá kůže. Chcete si naplno užít 30stupňová vedra? Rozhodněte se pro letní oblečení, které se nepotí a je volnější. To umožňuje, aby se vítr dostal pod materiál a jemně ochlazoval pokožku. 

Při doplňování šatníku letním oblečením věnujte pozornost jejich barvám. Čím lehčí oblečení, tím lépe. Vzdejte se tmavých materiálů, které přitahují slunce a zesilují pocit tepla. Pokud jde o samotný materiál, mnohem lépe na tom budete v přírodních tkaninách. Některé umělé materiály budou dobře fungovat i v horkých dnech, ale měli byste vědět, jaký materiál zvolit na léto, abyste neudělali chybu.

Zjistěte, které látky jsou nejlepší na léto

Existuje skupina látek, ze kterých se nejlépe šije letní oblečení, protože dobře plní svou funkci. Pokud máte možnost vybrat si přírodní látky – udělejte to, ale existuje mnoho umělých náhražek, které jsou vhodné i pro horké dny.

Bavlna

Bavlna je velmi oblíbená látka. Každý se v bavlně cítí pohodlně, protože je prodyšná, takže pokožka dýchá. Jeho hygroskopické vlastnosti znamenají, že i přes teplo na sobě necítíme mokrý materiál. Bavlna se snadno mačká, ale žehlení má dobrý vliv na její strukturu, díky čemuž je jemnější a mírně lesklá.

Len

Je to jeden z přírodních materiálů, které velmi dobře hrají svou roli v pobřežních městech. Len dokonale snáší účinky mořské vody, takže je trefou do černého pro dovolenou pro každého. Navíc se jedná o nadčasovou látku a velmi módní v každém ročním období. Hlavní výhodou lnu je jeho hygroskopičnost a ochrana před škodlivým slunečním zářením. Pokud vám záleží na životním prostředí, vězte, že tento materiál je recyklovatelný.

Hedvábí

Je považován za jeden z dražších materiálů, ale je také velmi odolný a bude sloužit mnoho let, nejen několik sezón. Tento materiál je spojován především s jemnou a lehkou strukturou, díky které je mimořádně příjemný na dotek. Správná tloušťka materiálu dokonale obepne tělo a vytvoří správné podmínky pro léto.

Viskóza

Viskóza je umělý materiál, ale dobře dýchá – to je její největší výhoda. Výběrem šatů nebo košil z tohoto materiálu pocítíte na své pokožce každý poryv větru, díky čemuž bude v horkých dnech chladnější a příjemnější. Kromě toho se tato tkanina vyznačuje vysokou hygroskopičností, která zajišťuje pohodlí při používání.

Tencel

I v textilním průmyslu lze nalézt materiály šetrné k životnímu prostředí. Tencel se získává z dřevní celulózy, konkrétněji z eukalyptové kůry. Je vhodný pro horké dny, protože správně sedí na těle a dodává látce jemný lesk. Na dotek připomíná sametový materiál, díky čemuž dokonale splývá s pokožkou a velmi dobře dýchá. Každé vlákno tohoto materiálu absorbuje vlhkost, takže se potí bez potu. 

Kterým materiálům je třeba se v létě vyhnout?

Existuje několik materiálů, kterých je lepší se v létě vzdát. Patří mezi ně:

  • Nylon – neprodyšný, prodyšný materiál, který zesiluje pocit pocení.
  • Akryl – je umělá tkanina vytvořená tak, aby připomínala vlnu. Stejně jako nylon nás zahřívá, protože nepropouští vzduch.
  • Polyester – syntetický materiál, který často používají k výrobě oblíbené obchodní řetězce. Jedná se o doplněk, ze kterého se vyrábí letní oblečení pro ženy i muže.

Představte si, že se procházíte po mořském pobřeží v horkém dni ve vzdušných šatech s přídavkem polyesteru. Tento umělý materiál vás přiměje k tomu, abyste jej co nejrychleji sloupli a ponořili se do vody a smyli kapky potu. Díky přírodní látce se šaty budou jemně vznášet pod vlivem vln a příjemný vítr ochladí vaši pokožku. Zapomenete, že máte na sobě oblečení, protože bude ladit s vaším tělem.
 

Shrnutí

Hrstka cenných informací vám pomůže odlišit syntetické materiály od přírodních vhodných pro horké dny. Pamatujte – vždy si přečtěte složení na štítku vnitřního švu oděvu. Tyto znalosti vám pomohou vyhnout se zklamání z krásně vypadajících šatů nebo halenky.

Náš velkoobchod s látkami v Poznani nabízí  bavlněné a lněné látky nejvyšší kvality. Nebo vás možná zlákala viskóza a len? Náš internetový obchod s látkami nabízí také ty materiály, díky kterým bude teplo potěšením, nikoli utrpením. 

 


 

Komentáře ()

Nakládka...